Good Lobby Budapesten: az európai választásokra készülve

Február 26-án, a Budapest szívében elhelyezkedő Európa Pont megnyitotta kapuit a Good Lobby előtt. A Good Lobby egy brüsszeli civil start-up vállalkozás, amely hivatásának tekinti, hogy hangot adjon az alulreprezentált közösségek érdekeinek, azáltal, hogy megismerteti  az állampolgárokkal az uniós döntéshozatalt .

A European Civic Academy résztvevői az élet minden területén jelen vannak: diákok, nem kormányzati szervezetek képviselői, szakemberek, egyszerű polgárok, lobbisták, ügyvédek akik érdeklődnek a lobbizás, valamint az alulról szerveződő érdekképviselet iránt. Andrea Boccuni, a Partnership and Education vezetője különböző érdekes projekteken keresztül mutatta be a TGL Állampolgári Lobbizási Eszköztárt.  Ez egy könnyen felhasználható anyag, amely Alberto Alemanno „Lobbying for Change - Find Your Voice to Create a Better Society” könyvén alapul, és amely lehetőséget ad egy érdekképviseleti kampány felépítésére.

A Good Lobby célja a figyelemfelhívás az európai parlamenti választásokra, ugyanis a Szavazni fogok egy olyan pán-európai, alulról felfelé építkező kommunikációs kampány, melynek célja az állampolgárok bevonása és ösztönzése a választásokban való részvételre. 

Az eseményt Kotlár Eszter, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának a PR referense nyitotta meg az európai választási kampányt bemutató rövid előadással.

Te fogsz szavazni a 2019-es európai választásokon? Csatlakozz a Szavazni fogok közösséghez,  tájékozódj az aktuális eseményekről, hívd meg a barátaid és kérd meg őket, hogy tegyék ugyanezt. Legyél te is a demokrácia szószólója! Ne felejtsd, szavazni annyit jelent, mint törődni!