Kerekasztal-beszélgetés Európa jövőjéről az Európa Pontban

2019. február 20-án, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája és a Doktoranduszok Országos Szövetsége, a Szavazni fogok kampány önkéntes szervezete, egy kerekasztal-beszélgetést rendezett a budapesti Európa Pontban. Az est folyamán a fő témák Európa jövője, a fiatalok lehetőségei, a közelgő európai választások és a Szavazni fogok intézményi kampánya voltak.

Az előadást Dr. Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Közgazdasági Intézet kutatási igazgatóhelyettese nyitotta meg, a brit exit és a magyar fiatalság lehetőségeinek témájában. Az előadás után, Dr. Varga András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárának moderálásában egy ifjúsági kerekasztal-beszélgetésre került sor, az Erasmus Student Network, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának, a Magyar Ifjúsági Konferenciának, a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak, és a Doktoranduszok Országos Szövetségének képviselőivel. A beszélgetés során az ifjúsági szervezetek képviselői bemutatták közösségük nemzetközi kapcsolatait, értekeztek a hallgatói mobilitási lehetőségekről, az oktatás nemzetköziesítéséről, valamint érintették a magyar fiatalok külföldi szerepvállalásának kérdésköréről.

A résztvevő közönség nagy érdeklődéssel fogadta az előadást. Az esemény alatt lehetőség volt egy kvízjátékban részt venni, ahol az európai parlamenti választások és a résztvevő ifjúsági szervezetek munkásságáról kérdezték a résztvevőket. A rendezvény egy állófogadással zárult ahol lehetőség nyílt személyesen megszólítani az előadókat és érdeklődni mind az európai választások és a Szavazni fogok önkénteskedés, mind a szervezetkhez való csatlakozás témájában.

Az eseményen egyetemi és erasmusos hallgatók és gimnazista diákok vettek részt.