Vidéki nagyvárosokban mutatja be az Európai Parlament „Szavazni fogok” kampányát

Győr, Veszprém, Eger. Budapest mellett, idén ebben a három városban mutattuk be intézményi kampányunkat, ami az európai választások és a választásokon való részvétel fontosságára hívja fel a figyelmet. 2019 májusáig irodánk további vidéki helyszíneken tervezi népszerűsíteni a szavazást.

A regionális rendezvények a helyi Europe Direct Tájékoztató Központok segítségével valósulnak meg, biztosítva ezzel a nagyobb elérést. A 2018. október 25-én Győrben tartott rendezvény helyszíne az Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi kara volt, ahol a megjelent középiskolás és egyetemista diákok tájékozódhattak a közelgő európai választásokról és a Szavazni fogok kampányról. A következő állomás Veszprém városa volt, a Pannon Egyetemen érdeklődő diákok kaptak bevezetést az Európai Parlament szerepéről, valamint értesültek a lehetőségről, hogy csatlakozhatnak a Szavazni fogok kezdeményezéshez. Idén vidéken utoljára Egerben mutattuk be a kampányt, ahol érdekesség, hogy nem a fiatalok ültek a közönség soraiban, hanem a megye nyugdíjas klubvezetői informálódhattak a 2019-es európai választásokról és az Európának köszönhetjük weboldalról.

Az Európai Parlament Kapcsolattartó irodája fontosnak érzi, hogy az egész országban és ne kizárólag a fővárosban legyen lehetőség a személyes találkozásra, valamint hogy az állampolgárok mindenhol értesüljenek a Szavazni fogok kampányról. Ha te is rendeznél eseményt a városodban, várjuk jelentkezésed!