Önkéntesünkkel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen jártunk

Európai választások, európai kampány, európai választók? Magyarország és a 2019-es európai választások” címmel előadásokat és kerekasztal-beszélgetést tartottunk a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen december 6-án. Társzervezőnk Varga András volt, az NKE Nemzetközi és Európai tanulmányok karának munkatársa, aki egyben a magyarországi ”Szavazni fogok” kampány önkéntese is. Így az eseménnyel hazánk első önkéntes által szervezett rendezvénye is létrejött.

Az est első részében irodánk előadásokat tartott az Európai Parlamentről, az európai választásokról és a Szavazni fogok kampányról, majd Szénay Márta szakértő mutatta be a legfrissebb Eurobarometer kutatási adatokat. Többek közt a magyarok szavazási kedvére és annak lehetséges okaira is fény derült a számok tükrében.  A rendezvény második felében kerekasztal beszélgetésre került sor Dr. Koller Boglárka, az NKE dékánja, Dr. Arató Krisztina, az ELTE Állam-és Jogtudományi Karának Politikatudományi Intézetének intézetigazgató helyettese és Lővei Andrea, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának irodavezetője részvételével. A beszélgetés fő témája a 2019-es európai választások volt, e kapcsán a beszélgetők kitértek többek között a Brexitre, valamint arra, hogy az alacsony részvételi aránynak milyen hatásai lehetnek az Európai Parlament politikai struktúrájára.

Az rendezvényt közönség kérdések és kötetlen beszélgetés zárta, amikor a jelenlévők sütemények és frissítők mellett tehették fel egyéni meglátásaikat és kaphattak további információkat a Szavazni fogok kampányról.